Sport
Varešanović otvoreno: "Vraničić i Balta ostaju, Dal ide sigurno" Sarajevo s Igmanom igra sutra, a ova, kao i sve utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH počinju u 17:00 sati.
#

Uoči utakmice posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu između Sarajeva i Igmana održana je konferencija za medije na kojoj se obratio trener Bordo tima Mirza Varšeanović.

Varešanović je rekao da je pred njegovim izabranicima dobra utakmica, sa dobrim protivnikom.

Nema opuštanja

"Pokazali su da su jako dobra ekipa. Imaju imperativ rezultata, mi imamo imperativ da ostavimo dobar utisak, da završimo sezonu na pravi način, a to je pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat.

Nema opuštanja. Nama je najbitnije da smo osigurali Evropu. Mislim da smo to trebali uraditi i ranije, ali bile su neke okolnosti o kojima ne bih sad razgovarao. Sarajevo je veliki klub i mora ići na pobjedu svaku utakmicu", rekao je Varešanović.

Prijelazni rok

Naglasio je kako će Mario Vrančić i Ivan Jelić Balta ostati na Koševu.

"Već duži period planiramo pojačanja. Imamo skaute. Vrančić i Balta, ja sam siguran 99 posto da ostaju. Ostavili su jako dobar utisak. Njima se jako sviđa u Sarajevu. 

Žele biti članovi našeg kluba. Imali smo tri stranca viška, a onda dva, nije bilo lako dva stranca staviti na tribine svaku utakmicu. Moja želja je da broj stranaca svedemo na pet i da nemamo problema sa tim.

Dal sigurno napušta Sarajevo. Imamo veliki broj ponuda, ali ima dosta ponuda. Svakodnevno stižu ponude. Mislim da mu je vrijeme da ide s obzirom na sve što je preživio zadnjih šest mjeseci", poručio je Varešanović

Sarajevo s Igmanom igra sutra, a ova, kao i sve utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH počinju u 17:00 sati.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.