7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Plan za gradnju skijaške staze na Trebeviću s pogledom na Sarajevo

Kako je za Klix.ba potvrđeno, u planu je izgradnja skijaške staze uz trasu Trebevićke žičare, od Vidikovca do Jarčedola.

“Time bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvosjeda) te osiguravanje sistema vještačkog zasnježivanja. S tim u vezi u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sistemom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze”, stoji u projektnoj dokumentaciji.

- OGLAS -

Skijaška staza otvorit će mogućnosti da se iskoriste potencijali Trebevića na način da se za devet minuta od Vijećnice bude na vrhu Trebevića.

Gadonačelnik Sarajeva kazao je da je ova zimska sezona itekako pokazala da se investicija isplati, te da od nje ima korist šira društvena zajednica.

Kako je Klix.ba pisao, prvi ljudi zagrebačkog Sljemena i kreatori Snježne kraljice Dragutin i Igor Žiljak uputili su gradonačelniku Sarajeva otvoreno pismo ohrabrenja i ponude savjeta i stručnosti kada je riječ o stvaranju skijaške staze na obroncima Trebevića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA