Sport
Veliki Sir Alex: Slavni trener poslao posebne poruke legendama Liverpoola nakon titule Slavni Sir Alex Ferguson poslao je posebnu poruku i čestitao svojim velikim rivalima, legendama Liverpoola, a o tome je govorio Kenny Dalglish.
# SCS

Slavni Sir Alex Ferguson poslao je posebnu poruku i čestitao svojim velikim rivalima, legendama Liverpoola, a o tome je govorio Kenny Dalglish.

Dalglish i Ferguson, legende najvećih rivala u Engleskoj, oduvijek su bile u korektnim odnosima, a nakon što su Redsi osvojili titulu u Premier ligi nakon 30 godina čekanja, veliki Ferguson je pokazao klasu.

„Ferguson nam je poslao čestitke u poruci. Kada pogledate stariju generaciju – Fergija u Manchester Unitedu, Bryana Kidda, sve starije koji su prošli mnogo u fudbalu u isto vrijeme kao i mi – uvijek na kraju sezone pošaljete čestitku za dobro odrađen posao. I to se nastavlja, to je veliki kompliment. Takmičite se, rivali ste, ali ste dovoljno veliki da biste poslali čestitku. Svi smo u istoj igri, zar ne?“, istakao je Dalglish, koji je posljednji menadžer prije Jurgena Kloppa kojem je pošlo za rukom da predvodi Liverpool do titule.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.