12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Trener koji je mjesecima silovao dječaka ekspresno osuđen na sedam godina zatvora

Novopazarac Denis Turković (28), osumnjičen da je od prošlog ljeta nekoliko puta silovao maloljetnog dječaka (14), nagodio se s Višim tužilaštvom i pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora, bez prava uvjetnog otpusta.

Portparol Tužilaštva Asmir Mehović kaže da je osumnjičeni priznao izvršenje krivičnog djela silovanje u produženom trajanju, da je nagodbu prihvatio Viši sud i da je ona postala pravosnažna.

– Osuđeni će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne – dodaje Mehović.

- OGLAS -

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se maloljetni dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

O tome je obaviještena policija kojoj je dječak ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Turković je 2014. uhapšen i osuđen u Austriji na tri i po godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece, prenose Avaz.ba.

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju, gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime, odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo raditi kao trener u pojedinim fudbalskim klubovima čiji predstavnici su nakon njegovog hapšenja saopćili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Kako se radi o povratniku u izvršenju ovog krivičnog djela, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala, okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je D. T. silovao ili zlostavljao više mališana. Za to još nemaju dokaza. 

U školi fudbala u kojoj je D. T. radio kažu da je on primljen “na osnovu preporuke legende kluba” da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio zanat od njih. Otpustili su ga, kako su saopćili, početkom sezone, kada su saznali za dešavanja u Austriji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA