7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Dodik nastavlja s pozitivnom šok terapijom: “Sutra razgovaramo o ponudi Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH”

Dodik smatra da bi na ponudu koju Turska daje za izgradnju mreže auto-puteva u BiH trebalo odgovoriti tako što bi se sabrale sve ideje u BiH i predložile turskim investitorima koji su poslali signal da su spremni da finansiraju i podrže takav projekat. 

“Projekat će privući sigurno oko milijardu i po evra u narednih nekoliko godina i bitno je da mi brzo radimo, a to možemo, i da ne smetamo jedni drugima”, rekao je Dodik za BHRT. 

On je poručio da niko ne bi trebalo da negira ovaj projekat, već da bi svi trebalo da ga podrže. 

- OGLAS -

Na marginama “Ekonomskog foruma BiH 2019”, koji se održava u Sarajevu, Dodik je rekao da u BiH, osim auto-puteva, postoje i energetski objekti.

Podsjećamo, Dodik se 19. februara sastao s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom a Ekonomska saradnja BiH i Turske bila je dominantna tema tog sastanka.

Kako je saopćeno nakon sastanka, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i turski ambasador Haldun Koč “složili su se da je neophodno intenzivirati saradnju u oblasti infrastrukture i izrazili spremnost da se započeti ili planirani projekti što prije realiziraju”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA