13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Jablanica: Dedić primio izaslanstvo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Načelnik Jablanice Salem Dedić sastao se u četvrtak s članovima izaslanstva Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe s kojima je razgovarao o glavnim europskim standardima u oblasti lokalne i regionalne demokracije, kao i o tome što predstavlja Europska povelja o lokalnoj samoupravi koju je BiH ratificirala 2002. godine.

Sastanak je održan u sklopu drugog dijela nadzornog posjeta izaslanstva Kongresa Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Nadzor stanja lokalne i regionalne demokracije u državama članicama Vijeća Europe sastavni je dio političke akcije Kongresa, što za cilj ima uspostavu otvorenog i konstruktivnog dijaloga s vlastima država, na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

- OGLAS -

Općinski načelnik Salem Dedić upoznao je članove izaslanstva s funkcioniranjem struktura lokalne samouprave u toj općini s obzirom na obveze u okviru Europske povelje o lokalnoj samoupravi.

Uz posjet, izaslanstvo je pripremilo izvješće i preporuku o lokalnoj i regionalnoj demokraciji čiji će nacrt biti podnesen na jednoj od narednih sjednica Kongresa u 2019. godini, kaže se u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA