Sport
Zatražena ostavka gradonačelnika Milana zbog masovnog okupljanja navijača Intera na proslavi titule Italijanski mediji i javnost oštro su kritikovali masovno okupljanje navijača Intera u centru Milana povodom proslave osvajanja titule šampiona Italije nakon 11 godina, javlja agencija ANSA.
#

Prema izvještajima italijanskih medija, tridesetak hiljada pristalica Intera slavilo je 19. Scudetto bez poštovanja epidemioloških mjera, što je izazvalo gnjev građana na društvenim mrežama.

“Mogu da razumem radost i veselje, ali osjećaj odgovornosti bi trebalo to da nadvlada, a 121.000 mrtvih da nas nečemu nauči”, rekao je Franco Locatelli, predsjednik zdravstvenog vijeća i naglasio da bi trebalo izblegavati sva masovna okupljanja.

Na udaru javnosti, a posebno opozicionih političara u Milanu našao se gradonačelnik ovog italjanskog grada Giuseppe Sala, za koga se navodi da je navijač Intera. Zamjera mu se da nije predvidio ovakvu situaciju i da je skandalozno ono što je dopustio, pa se čak poziva da podnese ostavku.

Guverner Lombardije Attilio Fontana, prenosi ANSA, nazvao je ovakva masovna okupljanja veoma opasnim:

“Bilo je očigledno da bi se takvi događaji mogli dogoditi i sada je važno spriječiti njihovo ponavljanje. Moramo zahtjevati od ljudi da striktno poštuju mjere. Nadam se da ovo neće dovesti do povećanja broja oboljelih, ali o tome ćemo moći da govorimo tek za nekoliko sedmica”.

Milano je, poput čitavog regiona Lombardije, u žutoj zoni, a to znači da su se poslije godinu dana otvorila pozorišta, kina, muzeji kao i restorani samo na otvorenom, dok oni koji nemaju bašte niti stolove ispred restorana su i dalje zatvoreni.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.