5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Jordan? On nije ni među tri najbolja protiv kojih sam igrao!

Da sam odvratan čovjek. To će ljudi misliti kad vide dokumentarac. 

Tako je Michael Jordan najavio dokumentarac o svojim Bullsima. Kakav je, međutim, bio igrač, to sude drugi, a sude da od njega nije bilo boljeg. Službena titula za takvo što ne postoji, ali svejedno postoji mnogo drugačijih mišljenja, što je i normalno.

Isiah Thomas, primjerice, nije Jordana svrstao ni među tri najbolja igrača protiv kojih je igrao. Jednostavno, rivalstvo njegovih Pistonsa i Jordanovih Bullsa bilo je prejako da to ne bi utjecalo i na odnose izvan parketa.

- OGLAS -

– Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan i Julius Erving – rangirao je Thomas svoju listu najboljih igrača svih vremena za CBS Sports pa probao objasniti.

– Jordan i njegova momčad nisu bili uspješni i 80-ima, jednostavno nisu. Njihova je dominacija počela u 90-ima. Oni Lakersi, oni Pistonsi, oni Celticsi, svi su pobjeđivali Bullse. Ono što je tada Jordana izdvojilo od nas, bilo je što je prvi osvojio tri prstena u nizu. No nijedan nije osvojio protiv Magica, Birda ili Dr. J-a.

Kraj Pistonsima došao je 1991., a čestitati Bullsima na parketu su ostali tekJohn Salley i Chuck Daly. Thomas se 30-ak godina kasnije ispričao, ali Jordan nije prihvatio ispriku.

Sad kad znamo što se dogodilo poslije toga, mislim da bismo im svi čestitali, ali tada jednostavno nismo. Kada izgubiš, napustiš parket. To je sve – govorio je Thomas.

– To je sve s*anje, sve što sada kaže znate da nije istina. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome,  a mišljenje mu je promijenila reakcija javnosti. Pokažite mi što god želite, ali ne možete me uvjeriti da nije šu*ak. Godinu ranije ja sam nakon poraza u sedmoj utakmici svima čestitao. Godinu prije isto. Dvije godine u nizu kada su nas dobili – govorio je, pak, Jordan…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA