12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

[UŽIVO/VIDEO]Drama u Washingtonu: Protestanti upali u zgradu Kongresa, Pence evakuisan, proglašen policijski sat! Oglasio se i Donald Trump

Hiljade pristaša američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je izjavio u srijedu da ‘nikada’ neće priznati poraz, okupilo se u Washingtonu uoči sastanka Kongresa na kojemu se očekuje potvrda Bidenove pobjede. Oko 20:30 po našem vremenu prosvjednici su upali u zgradu Kongresa, a osiguranje zgrade naredilo je evakuaciju potpredsjednika Mikea Pencea koji se nalazi u zgradi. U međuvremenu, gradonačelnik Washingtona proglasio je policijski sat, a lokalna policija zatražila je pojačanje, javio je CNN.

U toku je evakuacija članova Zastupničkog doma i Senata iz zgrade američkog Kongresa u koji su nahrupile pristaše predsjednika Donalda Trumpa, javljaju američki mediji.

Djelatnik CNN-a pokušao je napustiti zgradu na Capitol Hillu, u kojoj se trenutno održava sjednica Kongresa na kojoj bi trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima, ali nije mogao jer je policija rekla da je zgrada u ‘lockdownu’, što znaći da nitko ne može izaći niti ući.

- OGLAS -

Pristaše američkog predsjednika Donalda Trumpa sukobile su se s policijom kod zgrade na Capitol Hillu, javlja Reuters. Neki od njih pokušavaju upasti u zgradu.

Tisuće pristaša Trumpa, koji je izjavio u srijedu da “nikada” neće priznati poraz, okupili su se u Washingtonu u znak prosvjeda uoči sastanka Kongresa.

Trump, gubitnik izbora, obratio se prosvjednicima u Ellipseu, parku kraj Bijele kuće koju će Biden preuzeti za dva tjedna istaknuvši da “nikada” neće priznati poraz.

“Nikada nećemo odustati. Nikada nećemo priznati” poraz, rekao je Trump na skupu svojim pristašama ispred Bijele kuće.

“Pobijedili smo na tim izborima i to uvjerljivo”, ustvrdio je.

 

 

U svom pretposljednjoj objavi na Twitteru Donald Trump se okomio na potpredsjednika Mikea Pencea, prozvavši ga kako ‘nije imao hrabrosti zaštititi zemlju i ustav’ jer nije blokirao verifikaciju glasova. .

 

 

Ipak, odlučio je smiriti situaciju te je prosvjednicima na Twitteru te poručio prosvjkednicima da poštuju policiju te da buddu mirni.

 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA