13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Podnesen izvještaj protiv osoba koje su napale policajce na banjalučkom trgu

Banjalučka policija dostavila je jučer Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv Brane Miloševića (1959.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Izvještaj je podnesen i protiv Radeta Šljivića (1977.) također iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Prijavljeni su 25. decembra oko 11.45 sati, na prostoru parka “Petar Kočić“ počinili navedena krivična djela na štetu policijskih službenika PS Banja Luka-Centar J.M. i P.S..
Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage te je ispitao osumnjičena lica na okolnosti počinjenog krivičnog djela, saopćeno je iz tog tužilaštva.
Nakon ispitivanja, osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode, jer nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u Zakonu o krivičnom postupku RS. Spomenutim izvještajem obuhvaćena su i lica: T.R., P.P., Z.B. svi iz Banja Luke, K.M. iz Gradiške i “NN” izvršioci. Dalji tok istrage nastavit će se u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku RS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA