12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Zenica: Amel Tuka prvi na 800m

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara na 9. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici sa vremenom 1:47:51.

Iako je kiša koja je padala popodne u Zenici stazu učinila mokrom, Tuka je u finišu utrke osvojio prvo mjesto, ispred drugoplasiranog Abedina Mujezinovića i trećeplasiranog hrvatskog atletičara Marina Bloudeka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon istrčane utrke, Amel Tuka obratio se medjima i rekao kako je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

- OGLAS -

– Moram priznati da sam zadovoljan i jako sretan što trčim skoro svake godine ovdje. Drago mi je da mi se kalendar poklopio da mogu ovdje nastupati. Ovamo sam došao odmah poslije Rima i mada je sparno vrijeme i nije baš ugodno za trčati, ali drago mi je da sam tu radi naše publike koji su imali priliku da nas gledaju u kraljici sportova, tako da sam zadovoljan svime. Moja sljedeća će trka biti u Madridu 22. juna, pred polazak na Mediteranske igre, gdje moram proći kvalifikacije da se plasiram u finale, nadam se tom izboru u finale, a moje je da se borim za prva tri postolja i dat ću sve od sebe da donesem medalju sa tog takmičenja -, rekao je Tuka.

Na pitanje novinara o Europskom prvenstvu u Berlinu koje će se održati za dva mjeseca, Tuka je rekao kako će tu samo najspremniji ostvariti dobre rezultate.

– Trke će biti jake, ima dosta Europljana koji trče jako dobro ove godine. Saznao sam da će trke biti dan za danom i tu će najspremniji doći do finala, a pogotovo za borbu u prva tri mjesta. Moja prva trka u Rimu počela drugačijom taktikom i imam namjeru držati tu taktiku ove godine, ako se budem osjećao dobro. Ako se osjećate dobro možete koristiti više taktika i trudit ću se da se držim među prvima u grupi i da imam vrijeme da reagujem ako krene neko u raniji finiš, kako mi se ne bi ponavljale stvari koje su mi se dešavale –, rekao je Tuka.
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA