5 C
Sarajevo
25.04.2024

Cassano u svom stilu: U Juventusu znaju da je sezona gotova, pa su se zbog toga odrekli plata

Proslavljeni italijanski fudbaler Antonio Cassano, poručio je da u Juventusu znaju da je sezona završena i zbog toga su pristali na smanjenje plate.

Prije nekoliko dana fudbaleri Juventusa pristali su na smanjenje plate i tako svom klubu donijeli uštedu od čak 90 miliona eura.

“Igrači Juventusa pristali su na smanjenje plate samo zato što ionako znaju da je sezona gotova. Ne brinite, da nije tako, nikad ne bi pristali”, rekao je Cassano za Corriere dello Sport pa dodao:

- OGLAS -

“Moglo se to rezati iz mjeseca u mjesec, moglo se i kasnije, ali napravili su sad jer znaju da sezone neće biti. Serija A ima puno pravo raditi takve rezove, ali Serija B i Serija C ne smiju to napraviti. Tamo igrači zarađuju po par hiljada eura, na kućama imaju hipoteke i kredite za auto, ne treba im još uzimati od plate”, dodao je Cassano.

Cassano je istakao i kako se slaže s predsjednikom Italijanskog fudbalskog saveza, Gabrieleom Gravinom koji je rekao da će Serija A sigurno odrediti prvaka za ovu sezonu.

“Slažem se s Gravinom, ako bi se trening nastavio prema planu 3. maja onda bi liga samo teoretski mogla biti nastavljena. Ja ipak mislim da bi trebalo play-offom odrediti prvaka”, zaključio je Cassano.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA