17 C
Sarajevo
16.04.2024

Sudija igraču Tuzla Cityja pokazao dva žuta kartona, ali ga ostavio u igri

Nogometaši Tuzla City pobijedili su jučer u Banovićima u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Sarajeva rezultatom 1:0, a utakmicu je obilježio i jedan zanimljiv detalj.
Naime, glavni sudija meča Zoran Grbić iz Prijedora je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremenu u samo jednoj minuti dodijelio dva žuta kartona Ajdinu Nukiću, ali ga nije isključio iz igre.

Nukić je prvo napravio nedozvoljeno oštar start nad Almirom Bekićem, Grbić mu je odmah pokazao žuti kartona, a onda je nastala gužva na terenu.

Kad se sve smirilo, glavni sudija utakmice je ponovo pozvao Nukića i dodijelio mu drugi žuti karton, ali ga nije isključio.

- OGLAS -

Da li je Grbić zaboravio da je za isti prekršaj već dodijelio jedan žuti karton ili je napravio veliku grešku ne isključivši Nukića, ostavljamo sudijskoj komisiji Nogometnog saveza BiH na razmatranje.

Inače, na susretu je pokazano šest žutih kartona, a osim Nukića opomenu su zaradili još Nemanja Stjepanović, Eldin Trumić i Nevres Fejzić u redovima domaće ekipe te Haris Handžić i Nihad Mujakić iz Bordo tima.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA