Sport
Asocijacija NBA igrača uključila se u akciju pomoći Kantonalnoj bolnici u Bihaću Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa danas je shvatio ozbiljnost situacije koju donosi pandemija koronavirusa, pa je član Brooklyn Netsa odlučio pomoći u nabavci medicinske opreme za Kantonalnu bolnicu u Bihaću
# SCS

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa danas je shvatio ozbiljnost situacije koju donosi pandemija koronavirusa, pa je član Brooklyn Netsa odlučio pomoći u nabavci medicinske opreme za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Zmaj je poručio kako će potrebni aparati za 15 do 20 dana biti u Bihaću, kojem tu prijeko potrebni, a uz to je apleovao i na druge da se uključe u pomoć gradu koji je prije treba.

Akcija pomoći našeg košarkaša imala je pozitivne odjeke i u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Faktor, što je potvrdio Džananov stariji brat Dženis, koji je otkrio da se u cijelu priču uključila Asocijacija NBA igrača (NBPA).

“NBPA, organizacija koja stoji uz NBA ligu za potrebe igrača, uključila se u pomoć Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Na konto Džananovog zahtjeva donirat će 5.000 američkih dolara. I mnogo još poziva je stiglo. Čekamo potvrde računa i nastavljamo”, napisao je Dženis na Facebooku.

 

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.