5 C
Sarajevo
25.04.2024

Amazon privremeno zatvara skladište u New Jerseyju zbog širenja korone među radnicima

“Internim programom testiranja na koronavirus utvrdili smo rast broja asimptomatskih slučajeva zaraze u našem pogonu PNE5 na sjeveru New Jerseyja. Željeli smo biti ekstremno oprezni pa smo proaktivno zatvorili objekat do 26. decembra”, kazala je glasnogovornica Amazona.

Kompanija nije navela koliko je radnika oboljelo, napomenuvši tek da će radnici dobiti naknadu za period u kojem će zbog zatvaranja morati ostati kod kuće, piše ABC News.

U oktobru je najveća internetska maloprodajna platforma u svijetu saopćila da je više od 19 hiljada njihovih radnika u SAD-u zaraženo koronavirusom, odnosno 1,44 posto zaposlenih, što su otkrili sindikalisti, kritiziravši odnos firme prema radnicima u vrijeme pandemije.

- OGLAS -

Radnici, političari i sindikati u više navrata su proteklih mjeseci spočitavali Amazonu da ugrožava zdravlje svojih zaposlenika, držeći skladišta otvorenim u vrijeme pandemije.

Kompanija je nakon toga najavila da će do kraja novembra u SAD-u proširiti testiranje u okviru internog programa na 50 hiljada radnika dnevno.

Iz Amazona su poručili da zatvaranje skladišta u New Yerseyju neće utjecati na njihovo poslovanje niti na isporuke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA