3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Ostvarila mu se želja: Fahrudin, dječak koji je preživio strijeljanje, predstavlja reprezentaciju BiH (FOTO)

Fahrudin Muminović je 22.decembra 2018 godine bio gost naše televizije, i u razgovoru je otkrio jednu od svojih želja. Ovo je mladić koji je uspio ujediniti Bosnu i Hercegovinu, ali i dijasporu. U rekordnom roku su prikupljena novčana sredstva za izgradnju kuće. 

“Nisam mogao ni zamisliti da će za ovako kratak period biti prikupljena novčana sredstva za izgradnju kuće kojoj se toliko nadam. Od trenutka kada se pojavila priča o meni do danas život mi se promijenio u velikoj mjeri i sada ide u pozitivnom smjeru”, priča nam Fahrudin.  

“Sada razmišljam o normalnom i lijepom životu. Priča o izgradnji kuće i tome da ima dobrih ljudi dala mi je vjeru i nadu u bolje sutra. Imam razloga da se smijem i ne mogu da vjerujem da se sve ovo dešava”, nadovezuje se Fahrudin. 

- OGLAS -

Hrabri Fahrudin nam kaže i da ima planove za budućnost. Želja mu je da se oženi i zasnuje porodicu ali i da zaigra fudbal.  Polako ali sigurno koračajući ostvaruje svoje želje, jednu od njih vam donosimo u nastavku članka.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u malom nogometu za beskućnike u dresu sa državnim grbom nastupa i Fahrudin Muminović.

  

Pobjedama protiv Francuske 7:6 i protiv Norveške 11:3 naša reprezentacija je kao prvoplasirana iz grupe B obezbjedila plasman u četvrtfinale prvenstva.
U duelu sa Meksikom poraženi smo rezultatom 2:0, što je najmanji broj golova na prvenstvu, te tako izgubili utrku za titulu. Ostaje žal za brojnim šansama i promašenim penalom.

No to nije kraj takmičenja za naše reprezentativce. U okviru borbe za poredak od 5-8 mjesta naši su momci jučer slavili protiv Austrije rezultatom 3:0. Danas (subota) u 16:25 sati (17:25 u BiH) naši momci igraju za 5 mjesto protiv Egipta, što je i poslednja utakmica naše reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA