-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Pet stvari koje definitivno trebate znati o novom iPhoneu 11

iPhone 11 dolazi u šest boja (i otporan je na vodu)

Prva stvar koja upada u oko kod novog iPhonea su boje. Kao što je to bilo u slučaju iPhonea XR, izravnog prethodnika iPhonea 11, boje zahvaljujući mat aluminijskom rubu izgledaju dosta učinkovito kada ih gledate uživo. Na raspolaganju su: crna, bijela, ljubičasta, zelena, žuta i crvena. Kao što je to bio slučaj kod prošle iteracije uređaja, iPhone 11 ima certifikat IP68, što znači da je otporan na uranjanje do dva metra dubine gdje može provesti do pola sata.

iPhone 11 je izdržljiviji na padove, ogrebotine i prašinu

- OGLAS -

Prednji ekran iPhonea 11 bio je poznat po sklonosti prema ogrebotinama, no novi s njima navodno neće imati problema. Apple je tokom  prezentacije naglasio da se radi o posebno pojačanom materijalu koji može izdržati nošenje u torbici punoj drangulija. Premda smo oduvijek bili zagovornici maskica i kaljenog stakla (pogotovo kod velikih ekrana), pretpostavljamo da telefon ovog puta neće zaraditi ožiljak pri prvom susretu s ključevima od automobila.

 

  
iPhone 11 ima novu dvostruku kameru (i dosta jaku selfi kameru)
 
iPhone 11 za razliku od iPhonea XR ima dva objektiva od 12 MP. Dodatni objektiv omogućava snimanje širokokutnih fotografija te osigurava da umjetna inteligencija dodatno stabilizira i popravi snimku prije nego što je pogledate na ekranu. Apple tvrdi da novi ssistem kamera snima najbolje videe ikad, no to ćemo iz prve ruke potvrditi kada nam telefon stigne u ruke. Konačno, novi iPhone 11 ima mogućnost snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja koji se aktiviraju isključivo kada video ili fotografije pokušate snimati u zamračenim prostorijama.

Što se prednje kamerice tiče, ona je dobila mogućnost snimanja usporenih snimki, širokokutno snimanje i povećanu rezoluciju (sa 7 megapiksela na 10 megapiksela).

  
 
iPhone 11 ima jači i učinkovitiji procesor
 
A12 Bionic, čip koji pokreće iPhone XS, iPhone XS MAX i iPhone XR dan danas je najbrži mobilni procesor na tržištu. Kako bi dodatno povećao razmak između konkurencije i svojih smartfona, Apple je razvio A13 Bionic koji pored bržih performansi smanjuje potrebnu energiju za rad, pruživši dodatnih sat vremena korištenja i oko 30 posto brže performanse.
 
 
  
iPhone 11 košta manje
 
iPhone XR je bio Appleov najprodavaniji smartfon u 2018., nadmašivši prestižne iPhone XS i iPhone XS MAX. Kako bi privukao još kupaca, Apple je svoj novi iPhone ponudio po 50 dolara nižoj cijeni, odnosno 699 dolara. Ovo znači da će dolaskom na naše tržište ovaj uređaj koštati npr. u Hrvatskoj 1.749km  u odnosu na 1.874  koliko je koštao iPhone XR.
 
  
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA