Sport
Bivša reprezentativka Aldijana Iriškić sutra se oprašta protiv Play-Offa Sutrašnjom domaćom utakmicom 22. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Play-Offa (19.00 sati), košarkašice Čelika završavaju povratničku sezonu u kojoj su ipak lako osigurale opstanak u elitnom razredu bh. ženske košarke
#

Na tom će se susretu od aktivne igračke karijere i zvanično oprostiti bivša reprezentativka Aldijana Iriškić, koja, istina, ove sezone nije nastupala, ali je bila registrirana za zenički tim u kojem je i ponikla.

- Emocije su prevelike. Neopisiv je osjećaj koji me obuzeo. Onog trenutka, kada sam odlučila da ću ostaviti košarku i početi raditi nešto drugo, nije mi bilo tako teško kao pred samu ovu utakmicu - istakla je na današnjoj pres-konferenciji Iriškić, koja je zahvalila matičnom klubu što su joj omogućili da se i zvanično oprosti od aktivne karijere.

Ona je pozvala navijače da sutra dođu te pomognu mlade košarkašice, pred kojima je, kako smatra, lijepa budućnost, ali i da podrže nju na oproštaju.

- Sezona je, po mom  mišljenju, ispunila cilj - kazao je trener Nedžad Mulić, koji je napomenuo kako su uspjeli promovirati mlade igračice.

Dodao je da im se na početku sezone povrijedila Nedžla Kovačević, ali koja je u drugom dijelu dala značajan doprinos ispunjenju osnovnog klupskog cilja.

Košarkašica Anida Ćorović, koja je cijele sezone bila najstandardnija, napomenula je kako su sa samo dvije, a povratkom Kovačević tri seniorke, uspjeli ispuniti primarni zadatak i osigurati opstanak.

Zeničanke su s omjerom osam pobjeda i 11 poraza na osmom mjestu, ali bi se pobjedom protiv Play-Offa mogle za jedno mjesto i pomjeriti na tablici.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.