10 C
Sarajevo
23.04.2024

Poruka NATO-a bh. liderima

Iz NATO sjedišta u Briselu za N1 poručuju da nemaju namjeru da iznose detalje zatvorenih razgovora Generalnog sekretara sa drugim zvaničnicima, ali imaju poruku za bh. lidere.

“Ono što možemo reći jeste da pozivamo lidere u Bosni i Hercegovini da nastave konstruktivan rad na političkim, ekonomskim i odbrambenim reformama, od kojih će koristi imati svi građani. NATO nastavlja podržavati aspiracije Bosne i Hercegovine kada je u pitanju pristupanje NATO-u, što će biti jedna od tema rasprave kad se ministri spoljnih poslova članica NATO-a sastanu u Briselu iduće sedmice”, kazano je za N1 u sjedištu NATO-a u Briselu.

Naredni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO-a trebao bi se održati 4. i 5. decembra u sjedištu NATO-a u Briselu. Podsjetimo, nakon prošlosedmične rasprave na Savjetu za spoljne poslove Evropske unije Bosni i Hercegovini poručeno je da se fokusira na reformske procese te da u okviru njih se riješi i pitanje izbornog zakona. Kao jedan od tri ključna prioriteta Evropska unija je stavila što brže formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA