3 C
Sarajevo
17.04.2024

Hrabra Almina u borbi za život svog oca: Organizuje humanitarni koncert, podržite je!

Hazimu Kusturi, 53-godišnjem invalidu u penziji dijagnosticiran je maligni melanom kože, a jedini spas mu je terapija. Njegova kćerka Almina Kustura uporna je i nastoji skupiti novac koji je potreban za liječenje njenog oca. 

“Moj babo je obolio od teškog oblika karcinoma, jedina mogućnost koja postoji za njegovo liječenje je jedna vrsta terapije koja košta baš dosta. Kod nas u državi njegovo liječenje bi bilo oko 280. 000 KM, a u Turskoj oko 200 000 KM. I jedna i druga cifra su ogromne, tako da sam ja pokrenula akcije na dosta strana za prikupljanje novca za njegovo liječenje. Između ostalog odlučila sam se da napravim i organizujem i humanitarni koncert. Koncert će se održati u centru za djecu i mlade Grbavica, 15.01 u 20:00. Na koncertu će učestvovati naši mladi pjevači i muzičari. Taj dan prije koncerta u centru ćemo organizovati i bazar sa kolačima, slatkišima i nakitom. Sav novac će AkoBogda ići za babino liječenje”, rekla je Almina u jutarnjem programu Face televizije. 

Inače, terapija traje 12 mjeseci, a Hazim bi u tom periodu trebao boraviti u Turskoj, a to mu je jedini način i vid ozdravljenja.

- OGLAS -

Svi oni koji žele kontaktirati Hazima to mogu uraditi na ovaj kontakt broj: 061 / 174 – 164. Kustura živi u ulici Skladi 47, Ilidža.

Humanitarni broj: 090 292 020

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA