10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Očevidac nesreće u Novom Travniku: Kada sam izašao, vidio sam ratne scene (VIDEO)

Novi Travnik od petka zavijen je u crno, postao je glavna tema govora, ali po tragičnom događaju. Nermin ili nazovimo ga ubica, danas je predat Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona. Građani Novog Travnika i okolice jučer su održanim mirnim skupom pružili podršku porodici poginule majke i kćerke, te  povrijeđenoj djeci glavnog imama Harisa ef. Amidžića dva sina koji imaju osam i 12 godina.

Očevidac stravičnog događaja prizor je opisao kao “ratnu scenu”. Građani na ulicama svjedočili su hororu, boli jednog oca i supruga koji je izgubio dio porodice. Njegov sin, ostao je živ.

 

Nermin Rustempašić odranije je poznat policiji. Osim što je pio alkohol u očigledno enormnim količinama bio je konzument narkotika, a kako neki kažu, prodavao ih je. Ulica u kojoj se desila nesreća, prometna je, međutim vozači zaista ne mare kada su u pitanju propisi saobraćaja.

- OGLAS -
 

Jučer je tuga i bol među prisutnim okupljenim građanima bila prisutna.

 

Pogledajte kako je Novi Travnik jučer izgledao, građani kažu da je i nebo plakalo nad tužnom sudbinom majke i kćerke.

 

 

Podsjećamo, u petak oko 20:30, Nermin Rustempašić sa svojim automobilom Opel Astrom naletio je na trotoar kojim je hodala Azra Hajrić sa četvero maloljetne djece. Prilikom udara Azra i njena kćerka ostale su mrtve na licu mjesta, dok je troje djece povrijeđeno. Azra se s djecom vraćala sa treninga,. Kako je saopšteno, Nermin je u krvi imao više od tri promila alkohola te je od ranije poznat policiji.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA