-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Otkriveni detalji o piromanki: Prije odlaska na posao, kupila je kocke za potpalu i podmetnula požar

Osumnjičena 53-godišnjakinja, inače zaposlenica HAC-a, uhapšena je prije dvije godine zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, ali je, nakon psihijatrijskog vještačenja u oktobru 2018. godine, otpuštena s liječenja, jer joj se “stanje značajno poboljšalo”.

Šibenska policija održala je u ponedjeljak poslije podne konferenciju za novinare, na kojoj je otkrila detalje kriminalističkog istraživanja.

– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom osumnjičenom za teško krivično djelo ugrožavanje opće sigurnosti, dovođenje u opasnost života i imovine. Utvrđeno je da je osumnjičena 27. jula u 13.20 sati u Dubravi kod Šibenika, od zaseoka Reljanovići i Junakovići u pravcu grada Šibenika, namjerno podmetnula požar.

- OGLAS -

Prilikom odlaska na posao, podmetnula je požar, a prethodno je kupila kocke za potpalu vatre i pokušala zapaliti cijelo pakiranje, ali su pri tome izgorjeli samo niska trava i makija te dio kutije kocka za potpalu. Zatim je zapalila drugo pakiranje, koje je izgorjelo, zahvaćeni su borovi te se požar, usljed južnog vjetra, proširio i zahvatio ogromnu površinu, koja je narasla do 900 hektara – rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Zbog zaštite ličnih podataka, Kostanić nije htio potvrditi je li riječ o istoj paliteljici iz jula 2017. godine, ali je dodao da je uhapšena odranije poznata policiji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA