Sport
Dragić nakon plasmana u NBA finale: Mnogo sam toga prošao zadnjih godina, sada hoću da uživam Miami Heat je u noći između nedjelje i ponedjeljka osigurao poziciju u finalu NBA lige pobijedivši Boston Celticse u šestoj utakmici.
# SCS

Miami Heat je u noći između nedjelje i ponedjeljka osigurao poziciju u finalu NBA lige pobijedivši Boston Celticse u šestoj utakmici.

Goran Dragić je u play-offu jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Heata. Iskusni Slovenac bilježi prosječno 21 poen po utakmici uz odličan procenat šuta iz ige.

“Bilo koje večeri ne znaš ko će biti najefikasniji. Imamo mnogo sjajnih igrača koji se ne plaše velikih trenutaka. Zabavno je igrati sa tim momcima”, rekao je Goran Dragić dodavši da mu je sve nerealno.

“Mnogo emocija, sretan sam, čekao sam ovo dugo 11, 12 godina i konačno sam ovdje. Svaka čast momcima koji su vjerovali u ovo. Mnogo sam prošao u posljednjih pet godina, usponi i padovi i jednostavno sam sretan što sam dio ovog velikog trenutka”.

Dragić je naravno uporedio ulazak u finale NBA lige sa osvajanjem Eurobasketa, što mu je pošlo za rukom sa reprezentacijom Slovenije.

“Kada igraš za svoju zemlju i svoj narod, to je nešto lično. Naravno, igrali smo pred navijačima. Drugačiji je osjećaj. Ova cijela sezona je bila odlično iskustvo za mene. Vjerovatno jedno od najvećih momenata u karijeri, hoću samo da uživam i da se spremim za finale”.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.