1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Slovenija: Lažna liječnica bez problema se upisala u registar i zaposlila

S krivotvorenom diplomom medicinskog fakulteta u Mariboru, gdje je naknadno utvrđeno da kod njih nije niti studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli te se bez problema upisala u registar liječnika, a da nešto nije u redu najprije je utvrdio njezin mentor, primijetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studiju medicine, prenose Vijesti.ba.

Vijest o lažnoj liječnici, koju je prva objavila televizijska postaja POP-TV, prenijeli su i ostali slovenski mediji, a potvrdili su je i u ustanovi koja ju je zaposlila te u liječničkoj komori.

“Točno, primijetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavijestili liječničku komoru, koja je provela sve potrebne postupke”, kazala je za medije Mojca Tušek iz pravne službe opće bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je riječ o prijevari.

- OGLAS -

Liječnička je komora o slučaju obaviještena 2017. godine, a sada navode da su odmah reagirali i započeli s obnovom postupka kojim se osumnjičena upisala u službeni liječnički registar, a o svemu obavijestili i policiju, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Policija navodi da se o slučaju vodi predkazneni postupak koji je “u zaključnoj fazi”. Za kazneno djelo krivotvorenja dokumenata predviđena je kazna do dvije godine zatvora, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA