3 C
Sarajevo
17.04.2024

U Crnu Goru počeli pristizati turisti iz evropskih zemalja

“Herceg Novi, Tivat i Ulcinj destinacije su tri bračna para sa kojima smo razgovarali”, saopšteno je Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Iz Vlade dodaju da su predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije delili turistima koji su ulazili u Crnu Goru prigodne poklone.

Institut za javno zdravlje ažurirao je listu zemalja čiji državljani od danas mogu ući u Crnu Goru, precizirajući da se radi o 131 zemlji, a na listi više nisu Sjeverna Makedonija i Irska u kojima je povećana stopa od 25 obolkelih na 100.000 stanovnika.

- OGLAS -

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donelo je odluku da od danas, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja korona virusa.

Iz kompanije Aerodromi Crne Gore saopšteno je da su aerodromi u Podgorici i Tivtu od danas otvoreni za građane zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika.

U objavi na Facebook stranici kompanije navodi se da su listi zemalja Slovenija, Hrvatska, Slovačka, Gruzija, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA