Sport
Fenerbahce zvanično ima novog trenera: Selektor Srbije naslijedio Željka Obradovića Turski košarkaški klub Fenerbahce se prije desetak dana rastao sa svojim trofejnim i dugogodišnjim trenerom Željkom Obradovićem, a nije trebalo dugo da se pronađe njegov nasljednik.
# Twitter

Turski košarkaški klub Fenerbahce se prije desetak dana rastao sa svojim trofejnim i dugogodišnjim trenerom Željkom Obradovićem, a nije trebalo dugo da se pronađe njegov nasljednik.

Fenerbahce je danas potvrdio kako je novi trener ovog tima selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov.

Kokoškov je, pored selektorskog posla u reprezentaciji Srbije, tokom tekuće sezone bio pomoćnik Lukeu Waltonu na klupi NBA franšize Sacramento Kingsa, a zanimljivo je da je Kokoškov svojevremenuo upravo Željku Obradoviću bio asistent u selekciji Jugoslavije.

Fenerbahce nije otkrio detalje ugovora i vremenskog perioda za koji je on potpisan, ali svakako se očekuje da i to uskoro bude poznato. Jasno je da će se Kokoškov Feneru priključiti čim mu se obaveze sa Kingsima okončaju.

Kokoškov ima 48 godina, a u bogatoj trenerskoj karijeri radio je u OKK Beogradu, mlađim selekcijama Partizana, univerzitetu Missouri, a pomoćni trener je pre Kngsa bio u Clippersima, Detroitu, Pheonixu, Clevelandu, Orlandu i Utahi. U Pheonix Sunsima je radio i kao glavni trener, a tokom karijere bio je i selektor reprezentacija Gruzije i Slovenije, sa kojom je 2017. godine osvojio Eurobasket.

Od prošle godine je selektor Srbije.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.