10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Kukoč i Rađa: Ono što smo mi prolazili u Europi u NBA-u bi bio teroristički napad

Toni Kukoč i Dino Rađa dali su veliki intervju za kompaniju BSTN koja je u suradnji s Adidasom krajem prošle godine lansirala limitirani model tenisica u čast legendarne Jugoplastike.

Slavni splitski Žuti su 1989., 1990. i 1991. godine osvojili naslov prvaka Europe, a svoj veliki obol tim titulama dali su upravo Kukoč i Rađa.

U intervjuu su govorili o danima u Jugoplastici i kasnijim fazama karijere, a Amerikancima su pričali kako je bilo igrati košarku u Jugoslaviji, u malim dvoranama diljem zemlje.

- OGLAS -

Kišobranom ih hvatali za ruku

“U Šibeniku, Zadru ili Čačku su nas povlačili za dresove i pljuvali po nama. U NBA ligi je to ipak bilo nemoguće”, rekao je Rađa, a na njegovu priču nadovezao se Kukoč.

“Kad smo igrali u Čačku, upozorili su nas na jednog čovjeka u publici s kišobranom. Nismo na početku shvatili o čemu je riječ, ali smo onda vidjeli da taj čovjek, koji je sjedio blizu centra, drškom kišobrana igrače protivničke momčadi hvata za ruku. Namjerno su ostavili i otvorena vrata da se mi na protivničkoj klupi smrznemo. Svakakvi trikovi su tad bili u igri”, rekao je Kukoč i dodao:

“Jednom smo gubili kod kuće i netko je ugasio svjetla u dvorani kako bi se protivnici uplašili. Nakon pola sata tih petnaest ili dvadeset koševa razlike im ništa nije značilo jer nisu znali hoće li se vratiti živi. Zato, kad dođeš u NBA ligu, ne preplaši te kad netko viče: ‘Defense! Defense!’ U NBA ligi bi ove stvari koje smo mi u Jugoslaviji prolazili bile opisane kao teroristički napad.”

 
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA