Sport
Grčki selektor objavio spisak: U Mejdan stiže nekoliko bivših zvijezda Eurolige Selektor grčke košarkaške reprezentacije Thanasis Skourtopoulos odredio je 15 igrača na koje će računati u uvodnim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
#

Selektor grčke košarkaške reprezentacije Thanasis Skourtopoulos odredio je 15 igrača na koje će računati u uvodnim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Grci će u 1. kolu grupe H ugostiti Bugarsku u Patrasu 21. februara, a zatim tri dana kasnije gostovati u tuzlanskom Mejdanu, gdje će ih dočekati reprezentacija BiH.

Zbog sukoba FIBA-e i Eurolige jasno je da grčki selektor neće moći računati na najbolje košarkaše, ali tu je i dalje nekoliko zanimljivih imena.

Od igrača koji su nastupili na proteklom Svjetskom prvenstvu u Kini, tu su Giannoulis Larentzakis iz španske Murcije te Vangelis Mantzaris iz Promitehasa, koji je svojevremeno s Olympiakosom bio prvak Evrope.

Pozvano je još nekoliko igrača koji su, noseći dresove dva najveća grčka kluba Panathinaikosa i Olympiakosa, okusili Euroligu, kao što su Giorgios Kalaitzakis, Dimitris Agravanis, Leonidas Kaselakis, Dimitris Katsivelis…

Spisak grčke reprezentacije za mečeve kvalifikacija za Eurobasket 2021: Giannis Agravanis (Peristeri), Dimitris Agravanis (Promitheas), Charis Giannopoulos (AEK), Vasilis Kavvadas (Iraklis), Giorgos Kalaitzakis (Nevežis, Litvanija), Leonidas Kaselakis (Promitheas), Dimitris Katsivelis (Promitheas), Giannoulis Larentzakis (Murcia, Španija), Vangelis Mantzaris (Promitheas), Vangelis Margaritis (PAOK), Lefteris Bochoridis (Aris), Christos Saloustros (Peristeri), Gaios Skordilis (Peristeri), Michalis Tsairelis (Ifaistos), Linos Chrysikopoulos (AEK).

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.