Sport
Hrvatska i Slovenija dobile šansu da odu na Olimpijske igre Poslije Svjetskog prvenstvo učesće na OI sljedeće godine obezbijedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD
#

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Poslije Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbijedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, danas je na tu listu dodato još osam selekcija, odnosno po dvije sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi – Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja, te  Hrvatska i Slovenija.

Na spisku 24 reprezentaicje koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Njemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Poslije Svjetskog prvenstvo učesće na OI sljedeće godine obezbijedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD.

Preostala četiri mjesta rezervisana su za pobjednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sljedeće godine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.