3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Ministarstvo sigurnosti BiH: Zahvalnost EU na poklonjenim žirokopterima

Povodom uspješnih akcija žirokoptera koji su poletjeli iz Sarajeva da trasportuju testove za koronavirus, Ministarstvo sigurnosti BiH zahvalilo je Evropskoj uniji koja je donirala milion eura u okviru projekta “Podrška civilnoj zaštiti BiH”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Taj projekat je Ministarstvo sigurnosti implementiralo dvije godine u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u BiH. Od te donacije nabavljena su dva žirokoptera sa pilotom (otvoreni i zatvoreni), kao i šesnaest terenskih vozila, kombi sa hladnjačom, kojim se sada mogu transportovati testovi, određeni broj termalnih kamera i druge specijalizovane opreme, koja je u cjelini podijeljena između entitetskih civilnih zaštita i Brčko distrikta BiH, navode iz Ministarstva sigurnosti.

“Ova informacija je bitna za javnost, naročito u trenucima kada se sve češće pojavljuju politički i medijski stavovi prema kojima EU i Evropska komisija nisu i ne žele pomoći našoj zemlji, što apsolutno i činjenično nije tačno”, istakli su iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA