Sport
Još u nekoliko NBA ekipa potvrđena zaraza korona virusom, obustavljeni svi klupski treninzi Nakon Utah Jazza, Detroit Pistonsa i Brooklyn Netsa, još nekoliko NBA ekipa je potvrdilo pozitivne na korona virus.
# SCS

Nakon Utah Jazza, Detroit Pistonsa i Brooklyn Netsa, još nekoliko NBA ekipa je potvrdilo pozitivne na korona virus.

Philadelphia Sixersi su objavili da su tri člana kluba zaražena, kod Los Angeles Lakersa je dvoje, Denver Nuggetsa i Boston Celticsi imaju po jednog zaraženog. Što se tiče konkretnih imena, zasad je tek poznato da se kod Celticsa radi o beku Marcusu Smartu.

“Prije pet dana sam se testirao, rezultati su pozitivni. Od tada sam u karantinu. Moramo shvatiti COVID-19 veoma ozbiljno. Lično ne osjećam nikakve simptome, dobro se osjećam. Znam da je ova borba sada prioritet u našoj zemlji, preporučujem svima da se testiraju”, poručio je Smart putem društvenih mreža.

Podsjećamo, NBA sezona prekinuta je prošlog tjedna nakon što je Rudy Gobert iz Utah Jazza bio pozitivan na korona virus.

Osim Goberta, zaraženi su još i njegov suigrač Donovan Mitchell, igrač Detroit Pistonsa Christian Wood, te četvorica košarkaša Brooklyn Netsa, među kojima je i Kevin Durant.

Nakon posljednjih slučajeva od jučer, NBA je poručila klubovima da zatvore dvorane, prostorije za trening, te ostale klupske prostorije do daljnjeg.

Liga je ranije rekla da igrači i zaposlenici mogu boraviti u klupskim prostorima pod određenim uvjetima. Treninzi su također otkazani, igrači od sada mogu vježbati jedino kod kuće.

NBA također, potiče igrače da ostanu izolirani u svojim domovima, a da kuće napuštaju samo kad im je potrebno da nabave namirnice ili lijekove, izvijestio je ESPN. Prije nekoliko dana komesar NBA Adam Silver je poručio kako se nada da se “može spasiti barem dio” sezone 2020. koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.”

Silver je gostujući na televizijskoj postaji ESPN govorio o budućnosti NBA lige.

“Ne znam koliko će ovo trajati. Prošle smo sedmice rekli da će trajati najmanje 30 dana, ali u ovom trenutku stvarno ne znam“, kazao je Silver.

“Po prirodi sam optimist i htio bih vjerovati da ćemo biti u stanju spasiti barem dio sezone”, dodao je, napominjući kako nastavak sezone nije moguć bez odobrenja vlasti.

Pritom je naveo tri moguća scenarija.

“Jedan je igrati utakmice s gledateljima koliko je to moguće. Drugi je igranje utakmica bez gledatelja. A treći, organiziranje egzibicijske utakmice u kojoj bi igrala nekolicina igrača, možda s ciljem prikupljanja sredstava ili jednostavno za dobrobit ljudi”.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.