10 C
Sarajevo
19.04.2024

U sastavu Hrvatske za Svjetsko prvenstvo pet rukometaša iz BiH

Naime, među 18 igrača koje je izabrao selektor Lino Červar nalaze se pet rukometaša koji su svoje prve korake naučili u Izviđaču iz Ljubuškog i Zrinjskom iz Mostara ili su jednostavno rođeni u BiH.

Tu su već iskusni Željko Musa i Marin Šego, koji su još preko Izviđača stigli u reprezentaciju Hrvatske, a najnovija uzdanica je mlado lijevo krilo David Mandić.

Ljubušak je od prošle sezone član PPD Zagreb i zajedno s Ivanom Vidom i Jakovom Vrankovićem bit će jedan od debitanata u selekciji Hrvatske.

- OGLAS -

Okosnicu u reprezentaciji Hrvatske, uz trojicu Ljubušaka, čini i Mostarac Igor Karačić, koji već nekoliko sezona s velikim uspjehom igra za Vardar iz Skoplja, a karijeru je počeo u Zrinjskom.

U Červarovoj selekciji na Svjetskom rukometnom prvenstvu nastupit će i kružni napadač Goepingena Krešimir Kozina, koji je rođen u Derventi.

Broj igrača iz BiH koji igraju za hrvatsku rukometnu reprezentaciju bi bio i veći da nije zbog povrede otpao Mostarac Marin Marić, koji bi sigurno bio na selektorovom spisku.

Inače, Hrvatska će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igrati sutra od 18:00 sati u Minhenu protiv Islanda.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA