7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

 Sramota u Mostaru: Zrinjski iz nepostojećeg penala do boda protiv Sarajeva

 

No, idemo redom.

 

- OGLAS -

Zrinjski je fantastično ušao u utakmicu i već u 5. minuti Veselinović je nakon ubačaja pogodio vratnicu. No, u 11. minuti Zrinjski vodi, a strijelac je tko drugi nego Nemanja Bilbija. Sjajno je primirio loptu Todorovića i iz okreta pogodio uz samu vratnicu. Bio je ovo Bilbijin 13. pogodak ove sezone, a današnji susret protiv bivšeg kluba, njegov 100. jubilarni nastup u dresu Plemića.

 

Zrinjski je i dalje vršio visok pritisak na zadnju liniju Sarajeva, ali nije bilo pravih prilika sve do 31. minute kada se Bilbija našao u stopostotnoj prilici, ali se okliznuo i propala je šansa da Plemići povećaju prednost.

 

Svoju najveću priliku Sarajevo je imalo u finišu poluvremena kada Ahmetović pogađa gredu te se na odmor odlazi s minimalnom prednošću Zrinjskog.

 

Početkom drugog poluvremena gledali smo mirniju igru bez prilika, a u 60. minuti Sarajevo dolazi do izjednačenja poslije jedanaesterca. Nakon greške Jakovljevića, Barišić je srušio Ahmetovića u kaznenom prostoru, a sudac pokazuje na bijelu točku, na veliki protest domaćih navijača koji su smatrali kako nema govora o penalu. Siguran izvođač bio je Velkoski i Sarajevo je stiglo do 1:1.

 

U 71. minuti Sarajevo dolazi do preokreta. Velkoski je ubacio iz kornera, a vratar Brkić pravi veliku grešku što koristi Adukor zabija za 1:2.

 

U 80. minuti i Zrinjski dobiva penal. Mujakić je odgurnuo Veselinovića u kaznenom prostoru gostiju, a sudac Bjelica pokazuje na bijelu točku i daje igraču Sarajeva crveni karton. Nisu se mogli s ovom odlukom složiti gostujući nogometaši. Bilbija je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:2.

 

U finišu susreta po jednu priliku su imale obje momčadi. Sarajevo je zaprijetilo preko Adukora nakon kornera, a Zrinjski nakon udarca Todorovića. No, ostalo je 2:2.

 

Ovim remijem više može biti zadovoljno Sarajevo koje je zadržalo prednost od pet bodova, ali vjerojatno će obje momčadi imati prigovor na suđenje u današnjoj utakmici.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA