10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Izetbegović Dodiku: “Svoje igre igra majstorski, ali je vrijeme da se prozre, od policije RS-a pravi paravojsku, a nas optužuje za naoružavanje…”

“Svoje igre igra majstorski, ali je vrijeme da se prozre” – reakcija je Bakira Izetbegovića nakon posljednjih informacija predsjedavajućeg Presjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi Slobodna Bosna. 

Milorad Dodik je, podsjetimo, saopštio predsjedniku Srbije, a potom i javnosti – da SDA organizuje popisivanje vojno sposobnih muškaraca u Mostaru.

“Ako oni rade na tome da od policije entitetske da naprave neku paravojsku ona će nas optužiti da pravimo mobilizaciju. Od toga zaista nema ništa. Rekao je da smo mi u Mostaru ovdje imali neke sastanke, takve stvari se ne daju sakriti – dakle, niz sastanaka po pitanju nekih spiskova Bošnjaka.

- OGLAS -

Besmislice, samo što, nažalost, dio naroda može ozbiljno da ih shvati i možemo da imamo loše reakcije i da se dalje kvari atmosfera u ovoj zemlji. To su budalaštine. Mi se oslanjamo isključivo na Oružane snage BiH, oslanjamo se na garante Dejtonskog mirovnog sporazuma i oslanjamo se na NATO”, izjavio je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.

Dodik je ustvrdio i gdje se povećala proizvodnja oružja i municije, te dodao da je nekontrolisana.

“Tome treba dodati – da su fabrike oružja i municije u Federaciji koje su pod direktnom kontrolom Bošnjaka, odnosno SDA povećali svoju nekontrolisanu proizvodnju u dijelovima oružja i municije, i to je ona priča o Bakiru Izetbegoviću i njegovoj tvrdnji kako za ne daj Bože nešto proizvodi.

Dakle, Savjet ministara njima treba upravo da to propusti – jer je veoma jasno da je nemoguće da se u fabrikama namjenske industrije ništa ne proizvodi mimo naloga koji daje Oružane snage BiH ili konkretnog komercijalnog ugovora sa inostranstvom koji se mora predočiti vlastima kako bi se dala saglasnost”, kazao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, SNSD.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA