Sport
Klubovi podržali oduku: Slovenci prekinuli prvenstvo košarkaša, ali neće proglasiti prvaka Košarkaši savez Slovenije donio je odluku da prekine sva takmičenja pod svojim okriljem u toj zemlji, ali bez proglašenja šampiona.
# SCS

Košarkaši savez Slovenije donio je odluku da prekine sva takmičenja pod svojim okriljem u toj zemlji, ali bez proglašenja šampiona.

Slovenci su prvi donijeli takvu odluku. Sezona, koja je suspendovana usljed pandemije korona virusa, zvanično neće biti nastavljene.

“Posljednjih nekoliko dana imali smo razgovore sa ljudima iz brojnih slovenačkih klubova. Došli smo do zaključka da je najbolje da u ovako nesigurnoj situaciji završimo sezonu. Nismo vidjeli alternativu. Svi klubovi su bili jednoglasni u stavu”, rekao je predsjednik KS Slovenije Matej Erjavec.

Do trenutka prekida odigrana su dva kola Lige za šampiona Slovenije, koju su činili pet prvoplasiranih timova iz domaćeg prvenstva i ABA ligaš Cedevita Olimpija.

U ženskoj konkurenciji, pak, prvak je proglašen. To je ekipa Cinkarna Velje.

Podsjetimo, do potpunog prekida košarkaškog takmičenja prethodno je došlo u našoj zemlji, ali su Igokea i RMU Banovići proglašeni prvacima. Isto je učinjeno u Litvaniji i Belgiji.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.