7 C
Sarajevo
25.04.2024

Face.ba donosi detalje stravičnog napada nožem na muslimanku s maramom

Jučer oko 18 sati na području Sury Le Comtal u Francuskoj, muškarac (59) je nožem napao muslimanku s maramom te joj zadao nekoliko prostrijelnih rana.

Žrtva je napadnuta pred mužem i dvoje djece. Sve se to odigralo u francuskoj provinciji Forez koja ima oko 6500 stanovnika. Naš portal saznaje da je unesrećena žena imala 24 godine i da je odmah transportovana u bolnicu u vrlo teškom stanju.

„U bolnicu je prebačena u vrlo ozbiljnom stanju, ali već danas se osjeća bolje“, rekao je tužitelj Republike Saint-Etiene, David Charmatz.

- OGLAS -

Ali, to nije sve. Prije ovog napada, ista osoba je prijetila i dvojici muškaraca, ali ih nije povrijedila. Ipak, to se nije desilo u slučaju muslimanke koja je izbodena i udarena nekoliko puta pred svojom porodicom, javlja „France bleu“.

Državni tužioc je između ostalog rekao da ovaj napad nema vjersku pozadinu.

„Ova agresivnost nema veze s vjerom, ovakav postupak napadača je potpuno nerazumljiv“, napisao je u izvještaju tužitelj.

Nakon što je napadač teško povrijedio muslimanku, odlučio je nastaviti svoj krvavi pohod.

On je pokušao napasti i policajce koji su došli kako bi ga uhapsili, a bili su primorani koristiti električnu pušku kako bi neutralizirali napadača. Cijeli slučaj hapšenja je objavljen i na Facebook stranici lokalne žandarmerije.

Policija navodi da je napadač bio vidno alkoholiziran, a nakon što je uhapšen smješten je u policijsku stanicu. Već danas, on se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi.

Napadač će do daljnjeg boraviti u psihijatrijskoj ustanovi pod nadzorom ljekara i policije.

Naš portal je kontaktirao i lokalnu policijsku stanicu te tražio još detalja o slučaju, kao i informacije o trenutnom stanju napadnute majke, ali te podatke do pisanja ovog teksta, nismo dobili.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA