Sport
Kobe Bryant dobio prvi mural u Hrvatskoj, a zaigrala se i košarka na otvorenom; u svom gradu dominirao je nesuđeni NBA igrač Marko Tomas Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je tragično stradao u siječnju ove godine pri padu helikoptera, dobio je u Križevcima svoj mural
#

Treba reći kako je to prvi mural u Hrvatskoj posvećen američkoj košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu koji je cijelu karijeru, svih 20 NBA sezona, proveo u Los Angeles Lakersima.

Za izradu ovog sjajnog murala, koji je oduševio sve u Križevcima, zaslužni su akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn.

Osim što su Križevci postali prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio mural posvećen Kobeu Bryantu treba reći kako je zahvaljujući braći Ivanu i Marku Tomasu, koji su ostavili dubok trag u hrvatskoj košarci, organiziran i prvi službeni FIBA 3x3 turnir u uličnoj košarci u ovoj sezoni na kojem je slavila momčad Spalata koja je u finalu s 21:15 bila bolja od Crne guje.

U pobjedničkoj momčadi igrao je nesuđeni NBA igrač Marko Tomas koji je u bogatoj karijeri nastupio i za Real Madrid, a na ovaj način se odužio svom rodnom gradu. Košarka i mural Kobeu Bryantu koji ostavlja bez daha. Za vrijeme kada je sve stalo zbog pandemije koronavirusa bolje nije moglo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.