Sport
Kompletirana košarkaška reprezentacija BiH, povoljan zdravstveni bilten za svih 16 igrača Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je kompletirana, ekipi su priključena još četiri igrača koja su kasnila zbog obaveza u klubovima.
#

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je kompletirana, ekipi su priključena još četiri igrača koja su kasnila zbog obaveza u klubovima.

Selektor Vedran Bosnić tako sada na raspolaganju ima ovih 16 košarkaša za predstojeće utakmice protiv Latvije u Rigi (21. februar) i Grčke u Tuzli (24. februar): Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija), Filip Adamović (Mons), Miralem Halilović (Orleans), Muhamed Pašalić (Krka), Kenan Kamenjaš (Spars), Edin Atić (Mega Bemax), Ismet Sejfić (Sutjeska), Draško Knežević (Sutjeska), Milan Milošević (Aris), Adin Vrabac (Spars), Aleksandar Lazić (Primorska), Jure Zubac (Široki), Emir Sulejmanović (Bilbao), Sani Čampara (Sloboda), Amar Alibegović (Virtus Roma) i Amar Gegić.

Kako je naglasio prvi stručnjak našeg nacionalnog tima, zdravstveni bilten je povoljan, nijedan od igrača koji su na pripremama u Sarajevu ne žali se na povredu.

Ekipa će još danas boraviti u glavnom gradu BiH, a zatim sutra putuje za Rigu. Bosnić očekuje da meč s Latvijom bude teži od okršaja protiv Grka, ali otprilike zna šta bi naša reprezentacija trebala uraditi kako bi uspjela kreirati iznenađenje na ovom teškom gostovanju:

“Najvažnije je da igramo timski i da damo maksimum, te da napravimo sve da otežamo Latvijcima prenos lopte i tranziciju. Oni mogu lako dati 100 poena, tako da njihova tranzicija mora biti svedena na jako mali broj poena iz kontri“.

Susret Latvija – BiH igra se u petak (18.30 sati po našem vremenu, prenos na Sportklubu 2).

 

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.