1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Brnabić: I sama nisam poštovala zaštitne mjere

Naglasila je, ipak, da bi takva mjera zahtjevala uvođenje vanrednog stanja na teritoriji cijele zemlje i apelovala je na građane da budu odgovorni, nose maske i drže distancu, i tako spriječe dalje širenje virusa, a samim tim i potrebu za uvođenjem restriktivnijih mjera.

Zdravstveni sistem u Beogradu je pred pucanjem, zato ne mogu da razumijem ono što smo vidjeli sinoć i preksinoć, izjavila je Ana Brnabić poslije sjednice Kriznog štaba na kojoj su usvojene dodatne mjere za Beograd.

Brnabić je ocijenila da će biti plaćena visoka cijena okupljanja protekla dva dana i to u broju zaraženih, koji će morati da se smjeste u već popunjene bolnice. Ona je rekla da je jučer bilo 118 ljudi na respiratorima i pitala da li je to vrijeme za nasilje.

- OGLAS -

“‘Ajde da pobijedimo koronu. Bit će vremena za proteste. Je su li bili i prije protesti protiv Vlade, je su li bili normalni”, rekla je Brnabić.

Srbijanska premijerka je istakla da će se pratiti kretanja i u lokalnim samouprava, a da će se u saradnji sa Ministarstvom odbrane otvarati poljske vojne bolnice gdje to bude bilo potrebno.

Prema njenim riječima, prva naredna vojna poljska bolnica bit će otvorena za teritoriju Prijepolja i okolnih opština.

Na pitanje N1 da li je ovo prvi put da je donijela odluku suprotnu sugestiji Vučića da se u Beogradu uvede policijski čas, Brnabić je naglasila da je sigurno da bi zabrana kretanja dala dobre rezultate, i da se tu slaže sa srbijanskim predsjednikom.

Ona je naglasila da je namjera bila da se zbog privrede i građana napravi međukorak ka uvođenju vanrednog stanja, i da preuzima odgovornost za ovakvu odluku.

Priznala je da ni ona u nekim situacijama nije bila dovoljno pažljiva i da nije dovoljno poštovala zaštitne mjere i dodala da do sada nisu naplaćivane kazne za nenošenje zaštitnih maski. Na pitanje N1 misli li na proslavu izborne pobjede u sjedištu SNS-a, kratko je odgovorila potvrdno.

“Moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom, jer će ovakvo stanje trajati bar još godinu dana, odnosno dok ne bude vakcine”, upozorila je Brnabić i dodala da će sredinom jula biti otvorena još jedna laboratorija “Vatreno oko” u Nišu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA