11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Petar Popović: Imamo motiva protiv Brazila

Crnogorski košarkaši su bez šansi za prolaz u drugu fazu Mundobasketa, ali neće odigrati utakmicu sa Brazilom (četvrtak, 10 sati ujutro), kao da je revijalna.

“Nismo došli na Svjetsko prvenstvo da se vratimo bez pobjede. Daćemo sve od sebe protiv Brazila”, rekao je Petar Popović.

Poraz od Novog Zelanda ugasio je nade za ulazak među 16 najboljih.

- OGLAS -

“Teško nam je pao poraz. Mislim da smo mogli mnogo bolje da odigramo, ali nismo bili ni loši. Znali smo što nas čeka, izdržali sve u prve tri četvrtine, zatim i poveli, a oni zatim pogodili šuteve koje mi nismo. Moramo dalje, čeka nas Brazil”, rekao je Popović.

I sudije su uticale na ishod duela sa Novim Zelandom.

Bilo je sumnjivih odluka, ali ne volim o suđenju. Mi smo mogli bolje. Međutim, recimo u posljednjoj četvrtini probali smo da igramo na niskom postu, a oni dobili prvi faul dva minuta prije kraja. Smetale su nam neke njihove odluke, ali, ipak, smo mi krivi najviše, pa tek drugi. Takođe, nismo mogli ni da očekujemo da ćemo imati sudijsku protekciju”, rekao je Popović.

Protiv Brazila Ima motiva, jer se Crna Gora, koliko god to sada zvučalo čudno, bori za mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Brazil, s druge strane, želi i treću pobjedu, jer se u drugu fazu prenose svi bodovi…

“Biće dobra utakmica, znači i nama, i njima”, kazao je Popović.

Crna Gora je od Brazila izgubila u Lionu, na pripremnom turniru 80:69.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA