Sport
LeBron James: Moje ime dolazi sa pobjedama, samo pratimo jedan cilj – glavnu stvar Los Angeles Lakersi su nastavili sa sjajnim partijama u doigravanju Zapadne konferencije NBA lige, a noćas su zaključili seriju s Houstonom slavivši 4:1, te su se tako plasirali u finale.
# SCS

Los Angeles Lakersi su nastavili sa sjajnim partijama u doigravanju Zapadne konferencije NBA lige, a noćas su zaključili seriju s Houstonom slavivši 4:1, te su se tako plasirali u finale.

Tamo ih čeka okršaj s boljim iz serije Clippersa i Denver Nuggetsa, a LeBron James je tim iz grada anđela odveo u konferencijsko finale prvi put nakon deset godina.

Taj period bez finala konferencije bio je najduži tog tipa u slavnoj historiji ove franšize.

“Ja imam ime i staž u ovoj ligi, postigao sam neke stvari. Kada ja odlučim da dođem u neki tim, to sa sobom nosi neke odgovornosti. Moje ime dolazi sa pobjedama. Ja preuzimam odgovornost za pobjeđivanje, prije svega”, izjavio je LeBron James nakon trijumfa nad Rocketsima.

Kralj je bio nadmoćan u ključnoj pobjedi Lakersa sa 29 poena, 11 skokova i 7 asistencija.

“Razumijem kako su se osjećali navijači Lakersa tokom posljednjeg perioda. U protekloj deceniji nismo bili u play-offu praktično i nismo se borili za titulu. Preuzeo sam odgovornost da to ispravim. Samo pratimo jedan cilj – glavnu stvar. Svi smo se ovdje okupili zbog titule. Hranimo jedni druge energijom i to je najvažnije za uspjeh našeg kluba”, rekao je 35-godišnji košarkaš iz Ohaja.

Bila je to 133. utakmica u play-offu u kojoj je James imao makar 25 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a taj period seže još od 2006. godine. LeBronov najbliži pratilac u tom statističkom parametru u posljednjih 14 godina je Russell Westbrook, koji je imao 42 takva meča.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.