1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Nemanja Gordić postao najbolji asistent u historiji ABA lige, ali kaže da je najbolju asistenciju imao u dresu BiH!

Gordić je sa ukupno 834 precizna dodavanja postao najbolji asistent u historiji ABA lige.

“Stvarno nisam vjerovao da ću jednog dana biti najbolji po asistencijama u jednom od najjačih takmičenja u Evropi. Htio bih da istaknem da sam na početku karijere bio šuter, ali tokom godina došlo je do promjene uloge, pa mi je ovaj rekord još draži”

“Kada sam vidio da sam postao rekorder po broju asistencija, prvo što mi je prošlo kroz glavu bili su moji počeci, kada sam tek krenuo da se bavim košarkom”, rekao je Gordić i nastavio:

- OGLAS -

“Igrao sam basket ispred zgrade, i kao i svi klinci maštao da postanem profesionalni košarkaš. Imao sam snove, zamišljao kako ću da pobjeđujem, postižem koševe, osvajam trofeje. Nisam ni pretpostavljao da ću te snove i da proživim”

“U svakom slučaju lijep je osećaj. Tokom godina se polako navikneš, postaje ti normalno da ostvaruješ uspjehe, kako timske, tako i lične. Ali tokom čitave karijere moraš da zadržiš želju da budeš najbolji, jer bez toga nema ništa” Gordić je u svojoj karijeri imao dosta sjajnih asistencija, ali je jednu ipak izdvojio, a ona je bila u utakmici kada je igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“U ABA ligi mi je teško da se sjetim, stvarno je bilo mnogo lijepih asistencija, ali jednu bih izdvojio, koja nije vezana za ovo takmičenje. Ona je bila kada je Bosna i Hercegovina igrala protiv Izraela, tada sam Kikanoviću dodao jednu nesvakidašnju asistenciju, on je pogodio trojku i tako smo stigli do izjednačenja”

Igrač Budućnosti smatra da je ABA liga ozbiljno takmičenje gdje mladi igrači imaju prostora za napredovanje. “Iskreno, mislim da je ABA liga pun pogodak, prije svega za mlade igrače. Čak je i druga liga izuzetno kvalitetna, što je dovoljan pokazatelj da se radi o dobrom takmičenju.

Mislim da je ona izuzetno korisna za košarkaše koje prelaze iz juniora u seniore” “Da ne pričam o igračima koji su nekada igrali ABA ligu, a sada nastupaju u NBA i Euroligi. To dovoljno govori o kvalitetu. Mnogo je odličnih igrača igralo u ovom takmičenju, poput Nikole Jokića, oba Bogdanovića, Šarića, Bjelice, Pekovića i mnogih drugih”, dodao je Gordić, prenosi tekma.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA