Sport
Među zaraženim košarkašima: Bivši kadetski reprezentativac BiH pozitivan na korona virus Košarkaški klub Fenerbahce u subotu je odlučio sve igrače i članove stručnog štaba, ukupno 35 ljudi, testirati na korona virus.
# SCS

Košarkaški klub Fenerbahce u subotu je odlučio sve igrače i članove stručnog štaba, ukupno 35 ljudi, testirati na korona virus.

Pozitivan na COVID-19 bio je generalni menadžer kluba Cenk Renda, pišu turski mediji. Iako su iz turskog velikana još prije testirana poručili kako će javno objaviti rezultate testiranja, to još nisu učinili.

Mediji iz Turske navode da su četiri košarkaša zaražena korona virusom među kojima je i nekadašnji omladinski bh. reprezentativac Tarik Biberović. Osim njega, zaraženi su Luigi Datome, Kostas Sloukas i Ahmet Duverioğgu, prenosi Faktor.

Košarkaši su smješteni u karantin do drugog testa kojem će biti podvrgnuti danas.

Koliko je situacija ozbiljna najbolje govori podatak da su Fenerbahceu stigle poruke podrške od ljutih rivala na parketu Anadolu Efesa, Galatasaraya, Trabzonspora i Bešiktaša.

Inače, Tarik Biberović je bivši omladinac sarajevskih Sparsa, a 2017. godine potpisao je višegodišnji ugovor s turskim velikanom. Iako je igrao za kadetsku (U-16) reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u ljeto 2018. godine Biberović je dobio i tursko državljanstvo, te je odlučio da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju ove zemlje.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.