Sport
Mujanović nakon poraza Zmajica: "Uskoro će javnost biti upoznata sa opstrukcijama" Nakon večerašnjeg poraza, na Facebook profilu oglasila se i legendarna Razija Mujanović koja je tim-menadžerica ove ekipe.
#

Ženska košarkaška reprezentacija BiH doživjela je težak poraz u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket. Poražene su Zmajice od Njemačke rezultatom 97:58.

Ovaj tim je ne tako davno bilježio sjajne rezultate, stigao i do šestog mjesta na Eurobasketu. Čak su i prva dva susreta kvalifikacija bila odlična.

Pale su selekcije Sjeverne Makedonije i Belgije u sjajnim mečevima, a onda je na Svjetskom prvenstvu došlo do neshvatljivog pada.

Naš tim je doživio pet teških poraza, a nakon šampionata, od tima su se oprostile neke od veoma bitnih reprezentativki poput Jonuqel Jones, Nikoline Delić, Miljane Džombete, Nikoline Elez i Matee Tavić.

Nakon večerašnjeg poraza, na Facebook profilu oglasila se i legendarna Razija Mujanović koja je tim-menadžerica ove ekipe.

“Kao što smo uživali kad ste nas dizali u nebesa nakon velikih pobjeda, isto tako teško padaju svi naslovi nakon visokih poraza. To je normalno, to je košarka, a mi smo zemlja krajnosti i sa tim moramo živjeti.

Ovo je nova ekipa; djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uslovi u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje.

Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, sigurna sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju.

Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Begije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opstrukcijama i neugodnostima koje su nam priređenje", poručila je Mujanović.

Meč protiv Belgije na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 16:15 sati.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.