12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Vlada FBiH dala saglasnot na listu prioritetnih projekata za okoliš

Vlada je suglasna s prijedlogom liste i njezinim upućivanjem Tehničkom sekretarijatu Državnog odbora za investicije te Vijeću ministara BiH na konačnu verifikaciju, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma zaduženo je da, u suradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prati daljnje aktivnosti vezane za procese prioritetnih projekata u oblasti okoliša (zrak, priroda, voda, tlo i upravljanje otpadom), koordinira naredne procese revidiranja SSPP i informira Vladu o tim aktivnostima.

SSPP će biti po razdobljima revidiran, pa projekti koji u ovom ciklusu ne budu stavljeni na listu zbog nedovoljne ocjene PIF-a (minimalno 55 posto bodova) mogu biti predloženi za naredni postupak o kojem će nadležne institucije biti pravovremeno obaviještene. Projekti za koje su primljeni PIF-ovi, a koji nisu bili u skladu sa strateškim ciljevima u oblasti okoliša (i voda), odnosno čija je financijska vrijednost bila niža od 520.000 eura, nisu uvršteni na listu.

- OGLAS -

Lista obuhvaća 67 projekata, od čega iz FBiH 33, a iz RS 34. Broj projekata koji su ocijenjeni s više od 55 posto je 63, navodi se u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA