Sport
Nakon ovih nevjerojatnih podataka o LeBronu Jamesu te rekorda koje je postavio, ova emocijama nabijena utakmica Lakersa ući će u historiju NBA lige Finalna serija košarkaške NBA lige, između Los Angeles Lakersa i Miami Heata (Arenasport 1, MAXTV - 03.00h), pretvorila se u seriju u kojoj LeBron James, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, ruši rekorde koji su donedavno bili nedostižni.
#

Finalna serija košarkaške NBA lige, između Los Angeles Lakersa i Miami Heata (Arenasport 1, MAXTV - 03.00h), pretvorila se u seriju u kojoj LeBron James, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, ruši rekorde koji su donedavno bili nedostižni. A uz to je postavio neke rekorde koji još jako, jako dugo neće biti oboreni.

A jedan od glavnih jest činjenica kako će Lakersi igrati petu utakmicu (vode sa 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede, op.a.) u posebno dizajniranim dresovima posvećenih preminuloj legendi kluba Kobeu Bryantu. Ako noćas osvoje naslov to će biti posebno emotivan trenutak za LeBrona Jemesa koji je cijelu sezonu bio u misiji da donese titulu u L.A., a uz to odlučio ju je posvetiti Kobeu, legendi Lakersa kojoj je klub umirovio oba dresa (8 i 24) u kojima je igrao 20 sezona za Lakerse.

Broj odigranih utakmica u play-offu: 259

Noćašnja utakmica (Game 5) između Los Angeles Lakersa i Miami Heata za LeBrona Jamesa će biti ukupno 259. po redu čime će se na vječnoj ljestvici poravnati s rekorderom Derekom Fisherom.

Broj propuštenih utakmica u play-offu: 0

Zvuči nestvarno, ali od travnja 2006, kada je James s Clevelandom igrao svoj prvi play.off, nikada nije propustio play-off utakmicu. Nema te ozljede koja ga je mogla zaustaviti! Ako to stavimo u kontekst nekih velikana koje su ozljede zaustavile u finalnim serijama kao što su recimo Kevin Durant i Klay Thompson ili ove godine Goran Dragić i Bam Adebayo, ovaj podatak zvuči još impresivnije.

Najviše odigranih play-off utakmica u nizu

Uz podatak kako LeBron James nikada u karijeri nije propustio play-off utakmicu jasno je kako je on apsolutni rekorder po odigranih play-off utakmica u nizu. Odavno je daleko pobjegao velikanima kao što su John Stockton (182) ili Michael Jordan (179), a od aktivnih igrača najbliži mu je James Harden sa 128.

  • LeBron James: 258
  • John Stockton: 182
  • Michael Jordan: 179
  • Wilt Chamberlain: 160

Broj odigranih minuta u play-offu: 10.728

I u ovoj kategoriji je LeBron uvjerljivo prvi. Od aktivnih igrača najbliži mu je Kevin Durant s 5598 odigranih minuta, a uz njih od aktivnih igrača jedino još Andre Iguodala, trenutačno igrač Miamija, ima odigrano više od 5000 minuta u play-offu.

Najviše koševa u historiji play-offa: 7423

Već neko vrijeme LeBron je na vrhu ove kategorije, a obzirom da odlazak u mirovinu još nije na vidiku vjerojatno će još 'podebljati' svoj učinak. Uostalom, podatak kako je LeBron jedini igrač u povijesti NBA lige s više od 6000 koševa sve govori. Od aktivnih igrača najbliže mu je Kevin Durant s 4043 poena.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.