17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Nakon srebrne medalje slijedi sudbonosno DA: Amel Tuka se sprema za vjenčanje

Lijepa Zeničanka i proslavljeni sportista već četiri godine su u ljubavnoj vezi, a upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet – Amina pravo, a Amel mašinstvo. Inače, ta dva fakulteta su se tada nalazila u istoj zgradi.

Njihova ljubav desila se mnogo prije Tukinog sportskog uspjeha.

Bio je tada student koji je u Zenicu došao iz Kaknja i živio je u studentskom domu. Skroman momak, koji je živio za atletiku i trčanje. Ali, kada je Amina objavila svoju fotografiju na društvenim mrežama te napisala da je apsolvent, Amelovo srce zakucalo je jače. Javio se Amini i pozvao je da idu zajedno na apsolventsku veče. Tada su se upoznali, a sedam dana nakon toga počeli su se zabavljati.

- OGLAS -

Veličanstveno vjenčanje zakazano je za 12. oktobar u hotelu “Dubrovnik” u Zenici, na koje je pozvano oko 200 gostiju. Iako je prvobitno trebalo da bude čak 400 zvanica, par je odlučio da prepolovi broj.

Iako još nisu odlučili ko će te večeri zabavljati zvanice, za sada je poznato da će na vjenčanju kao gost biti Tukin veliki prijatelj Denial Ahmetović, tako da se očekuje da će se i on te večeri uhvatiti mikrofona.

Da sve bude vrhunski i na nivou, ljubavni par angažovao je agenciju koja se bavi pripremanjem vjenčanja, tako da ništa ne smije biti prepušteno slučaju.

Budući da je Amel u Italiji, aktivnijom organizacijom vjenčanja pozabaviće se po dolasku u Zenicu.

Tuka je oduvijek govorio da želi da vjenčanje bude kako treba, da organizuju sve na pravi način i da želi nakon što stupe u brak biti sa ženom, a ne da se odmah vrati obavezama.

Očigledno su se sada sve kockice posložile pa će Amina i Amel na ludi kamen stati za tri mjeseca, a biće to grandiozno vjenčanje o kojem će se, sigurno, još mnogo pričati i govoriti.

Posebno je interesantno što je Tuka svoju izabranicu zaprosio po starim običajima u martu prošle godine. Govorio je tada kako je odmalena učio da otac djevojke mora dati ruku svoje kćerke i da je to jedini ispravan način kako da se zaprosi djevojka, prenosi Interview.

Tako da je Amel otišao kod Amininih roditelja, obratio se njenom ocu i mami, a onda kada su dali svoj pristanak, pred njima je kleknuo i pitao i Aminu želi li se udati za njega.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA