Sport
Čast za još jednog košarkaškog velikana s naših prostora
Nezvanično: Vlade Divac ulazi u Kuću slavnih
Vijest je prenio američki novinar Adrian Wojnarowski, koji važi za jednog od najobaveštenijih kada je riječ o dešavanjima u NBA.
#

Bivši centar LA Lakersa, Charlotte Hornetsa i Sacramento Kingsa Vlade Divac biće jedan od ljudi iz klase 2019. koji će postati član Kuće slavnih, skupa sa našim Bogdanom Tanjevićem, slavnom Poljakinjom Margo Dydek, Fabriciom Obertom,...

On će tako biti u krugu velikih legendi košarke. Vijest je prenio američki novinar Adrian Wojnarowski, koji važi za jednog od najobaveštenijih kada je riječ o dešavanjima u NBA.

Ono što se za sada zna je da će prijem novih članova Kuće slavnih biti održan u Mineapolsu tokom NCAA final foura-a od 6. do 8. aprila.

Divac će postati drugi srpski košarkaš u Kući slavnih, poslije Dražena Dalipagića, a kada je riječ o košarkašima iz regiona, tu čast dobili su ranije Hrvati Dino Rađa, Dražen Petrović i Krešimir Ćosić, te naši Mirza Delibašić i Razija Mujanović.

Divac trenutno obavlja funkciju generalnog menadžera Sakramento Kingsa. Jedan je od sedmorice košarkaša koji su uspeli da preskoče barijeru od 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.