2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Meteorolozi upozoravaju: Moguće izlijevanje rijeke Trebižat

Ističu kako su na snazi su redovite mjere obrane od poplave, proglašene 13. studenog 2019. u 12:45 sati. Ali prenose obavijest Federalnog hidrometeorološkog zavoda koji upozorava na nove moguće padaline, odnosno na mogućnost rasta vodostaja u rijekama.

Postoji određena mogućnost da može doći do izljevanja rijeka iz korita, obzirom na prognoziranu značajnu količinu padavina u idućem razdoblju. Hidrološka prognoza se odnosi na rijeku Trebižat, a iako se radi o manjoj mogućnosti, ovom Obavijesti nadležne institucije pozivamo na oprez. Očekivani početak događaja je nedjelja, 17. novembra2019. godine. Dok je očekivani vrh vodnog vala ponedjeljak18. novembra , navode iz Federalnog hidrometerorološkog zavoda.

Napominju kako je rijeka Trebižat u Federaciji BiH pod determinističkim utjecajima, te nije moguće dati pouzdanu prognozu.

- OGLAS -

Za područje ŽZK izdan žuti meteoalarm

U petak u 8 sati ujutro temperatura u Grudama je iznosila 12°C, relativna vlažnost zraka 79%, barometarski tlak 1013.4 hPa, brzina vjetra 3,8 m/s smjer SE, količina padalina 0,0 mm.

U petak je za područje ŽZK objavljen žuti meteoalarm, a očekivani udari vjetra južnog smjera su od 40 do 50 km/h u vremenu od 10:00 do 24:00 sati., navodi se u priopćenju Civilne zaštite ŽZH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA