Sport
Nova konkurencija za Džanana Musu: Brooklyn Netsi angažovali dvojicu NBA veterana Brooklyn Netsi dogovorili su saradnju sa 40-godišnjim veteranom Jamalom Crawfordom koji će pojačati ekipu pred zavrešnicu NBA sezone u Orlandu.
# SCS

Brooklyn Netsi dogovorili su saradnju sa 40-godišnjim veteranom Jamalom Crawfordom koji će pojačati ekipu pred zavrešnicu NBA sezone u Orlandu.

Crawford je tokom karijere tri puta osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača lige (2010, 2014, 2016), a u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu je u 1326 utakmica postizao prosječno 14,6 poena.

Netsi će Crawfordu biti deveta ekipa za koju će nastupati u NBA. Posljednje utakmice odigrao je u aprila 2019. u Clevelandu.

Crawford je vlasnik nekoliko NBA rekorda. Najstariji je igrač koji je zabio više od 50 koševa, jedini je zabio 50 ili više za četiri različita kluba, zabio je najviše koševa u povijesti za igrača koji je počeo utakmicu na klupi (51). Lider je na vječnoj ljestvici NBA lige za postignute trice pod faulom (four-point play).

Osim njega, Netsi su angažovali i Michaela Beasleya, još jednog veterana.

Brooklyn je donedavno imao tri prazna mjesta u rosteru jer su Spencer Dinwiddie, DeAndre Jordan i Taurean Prince bili pozitivni na korona virus. Wilson Chandler odbio je doći zbog porodičnih razloga pa su Netsi umjesto njega već doveli Justina Andersona.

Brojni izostanci otvarali su prostor za našeg Džanana Musu, ali sada je opet dobio konkurenciju u Netsima.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.